Notebookcheck Logo

Sharge Shargeek 140 power bank hands-on felülvizsgálat: Matt-fekete kitartás

Cyberpunk power bank. A Shargeek 140 a legújabb a Sharge csúcstechnológiás, nagysebességű power bankok sorában. A 20 000 mAh-s kiegészítő egy crowdfunding kampány jutalmaként debütált, és egyben az OEM két korábbi alkotásának hibridjeként. Vajon a 140 több, mint a cyberpunk részeinek összege?
Accessory

Miután sikeresen segített OnePlus elérni a rajongói kiszolgálás a legutóbbi termékkel, Sharge visszatér az aláírásához átlátszó technológiához esztétikájához a Shargeek 140. A power bank sok közös vonása van mind a Storm2 Slim (vagy Shargeek 130) és Shargeek 170.

Unboxing és első benyomások

Néhány elődjével ellentétben a Shargeek 140 egy egyszerű, márka nélküli fekete dobozban jelent meg. Akkor viszont valószínűleg egy előszériás készülékről van szó, és a kiskereskedelmi/Kickstarter-vásárlók talán többet kapnak az unboxing-élményből.

Ez tükröződik a belsejében, ahol ugyanazok a párnázott nyílások találhatók a power bank, a kábel (a feltűnő sárga színű és meglepően nagyvonalú hosszúságú, a Sharge power bankoknál szokásos) és a hordtáska (amely világosszürke és egy kicsit gyengébb, mint a korábbiakhoz képest Shargeek sorozatú termékekhez képest: a Pouch power brick már egy kis lyukat ütött rajta).

A Shargeek 140 az első a sorban, amely matt fekete színben készül, ahol a műanyag nem átlátszó. Ez jól illik a stílszerűen látható áramköri laphoz, bár az egyik oldalán lévő akkumulátorai inkább szürkék, mint bármi más. A váza nagyon hasonlít a Storm2 Sliméhez, csak végtelenül hosszabb és szélesebb.

A készülék azonban elhagyja a látszólagos elődjének kijelzőjét az újabb Shargeek 170 kijelzőjére, és ezzel a Sharge által kifejlesztett, sokkal részletesebb felhasználói felületet egy egyszerűbb, hét szegmensből álló kijelzőre cseréli. A 140-es pontosan ugyanolyan portelrendezéssel rendelkezik, mint a Storm2 Slim, bár a bekapcsológombja oldalra van szerelve (mint a 170-esé).

Charging Test with the Sharge 140 power bank

A tápegységnek mindössze 2 portja van, amelyek közül 1 akár 100 W teljesítmény leadására is alkalmas USB-C-n keresztül. A tesztelés során a régi Razer Blade Stealth szokás szerint csalódottan tapasztaltam, hogy a 140-esből ~34W-nál többet nem szívott le, pedig jobban teljesített a régebbi power bankokkal.

Ez a használt kábeltől függetlenül igaz volt, még a Sharge 240W-os verziója is az első fél által gyártott Razer tartozékkal. Bár a Sharge 140 is gyötrelmes sípoló hangot adott ki csatlakoztatás közben, a laptopot körülbelül 1 óra 45 percig tudta ellátni energiával. Aztán viszont, ha bármelyik újabb eszközzel, még a Lenovo Legion Go, sokkal jobb teljesítményt eredményezett.

A 140-es kijelzője 88W-ot vagy annál többet mutatott ilyen körülmények között (bár egy külön USB-mérő közelebb volt a 90W-hoz), köszönhetően a Lenovo készülék USB-C-jének PD 3.1 portoknak köszönhetően - bár csak akkor, amikor a készülék ki volt kapcsolva.

A teljesítmény ~33W-ra esett vissza, amikor a Legion Go bekapcsolásra került (ah, a Windows kézi konzol élet). Mindazonáltal a power bank képes volt körülbelül 70 percig boldogan (bár DOOM 64-szintű) játékot - túlzott zaj nélkül (a tápegységből).

A Sharge 140 csak okostelefonokat töltene fel (egy Samsung Galaxy S23 Ultra és egy iPhone 13 Pro) USB-C-n keresztül, nagyon szabványos sebességgel: a legjobb esetben ~16W. Aztán megint csak azt találtam, hogy ugyanerre képes az egyetlen USB A-típusú portján keresztül - és miközben önmagát is újratölti C-típusú porton keresztül. Tekintettel arra, hogy a powerbank ebben az üzemmódban ~9V/1,6A kimeneti teljesítményt nyújtott, ez azt mutatja, hogy az A-típusú port valószínűleg megéri az akár 40W-os (20V/2A) teljesítményt.

Ezen a megjegyzésen a Sharge 140, mint a Storm2 Slim, 65W-os töltésre van méretezve, amit bármely 20V / 3,25A minősítésű adapterrel megtehet - mint például a készülékkel szállított adapterrel JSAUX FlipGo (vagy a Legion Go, ami azt illeti). Mindezt csúcssebességgel teszi, függetlenül attól, hogy az A-típusú port használatban van-e vagy sem.

Végezetül a tápegység rendelkezik egy "Alacsony áramú üzemmóddal", amely a bekapcsológomb dupla érintésével aktiválható, olyan régebbi vagy kisebb készülékek számára, mint pl viselhető eszközök (vagy Sony fényképezőgépek). Működik, bár úgy vettem észre, hogy nincs rá szükség, mivel egy ~1,5 W-os eszköz akkor is ugyanannyi energiát kap, ha nincs bekapcsolva.

Előnyök

+ Szép, áramvonalas, mégis részletes design
+ Repülőgép-biztonságos minősítés
+ Kijelző a töltés és a lemerülés nyomon követéséhez
+ Szokatlanul gyors töltés USB A-típuson keresztül
+ Hűvös maradt a tesztelés során
+ Öntöltés a teljesítménytéglák széles skálájával

Hátrányok

- Látszólag kevésbé hatékony a régebbi 100W-os USB-C eszközökkel
- Hangos lehet, ha rossz eszközhöz csatlakoztatjuk
- A kétportos kialakítás némileg korlátozza a sokoldalúságot
- Az elérhetőség a crowdfunding kampány eredményétől függ

Ítélet a Shargeek 140 power bankról

Összességében a Sharge 140 jó választás egy potenciálisan frissített power banknak. Megvan a már meglévő 130-as hordozhatóságaStorm2 Slim és tovább bírja, bár a 170 (jelenleg az Amazonon kapható) még mindig jobb kapacitású mindkettőhöz képest, papíron és a tesztelés során is.

Másrészt a Storm2 Slim képernyője sokkal részletesebb, és ráadásul olyan dolgokat is tud, mint például a kijelző irányának megfordítása. Mindazonáltal a 140-es kijelzője pontos, ami a kimeneti/bemeneti teljesítményt és azt illeti, hogy mennyi idő van még hátra a 0%-ra lépésig.

Az áthaladó töltési mód különösen hasznos, bár kár, hogy az A-típusú port nem használható bemenetként is, mivel ez felszabadítaná a C-típusú portot számos aktuális eszköz töltésére.

Néhány potenciális vásárlónak talán a kinézete is jobban tetszik, bár technikailag is kint van a fehér.

Ár és elérhetőség

Jelenleg a Sharge 140 még mindig a Kickstarteren van, a cikk írásakor a $89 önálló jutalomként.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > Sharge Shargeek 140 power bank hands-on felülvizsgálat: Matt-fekete kitartás
Deirdre O'Donnell, 2024-06-24 (Update: 2024-06-24)