Notebookcheck Logo

Sharge x OnePlus Pouch: a végső power bank mindkét márka rajongóinak?

A Pouch akcióban. (Forrás: Notebookcheck)
A Pouch akcióban. (Forrás: Notebookcheck)
A Sharge és a OnePlus "közösen alkotta meg" a Pouch power bankot azzal a céllal, hogy az utóbbi márka online közösségének összes töltési álmát egyetlen kiegészítőben teljesítse. Az eredmény egy innovatív, levehető töltővel és kábellel ellátott power bank. Vajon tényleg beváltja a 3 az 1-ben ígéreteit?
Accessory Android Gadget iPhone Smartphone

Unboxing & First Impressions

Sharge lefektette a szokásos tech lelkesedés-osztályú esztétika félretette ezt az együttműködést, és ez még a kiskereskedelmi csomagoláson is látszik: a OnePlus egyik legújabb zászlóshajójának dobozának hibridje okostelefonok és a Shargeek 170.

Tartalmazza a névadó Power Bankot, amelyet a dobozból a töltőre telepítettek, valamint a kábelt egy praktikus tépőzáras kötéssel a jól hypeolt mellett klipszek.

A powerbank és a töltő valóban a reklámozott módon, kellően erős mágnesekkel pattannak össze, amelyek ugyanolyan hegyes módon taszítják egymást, ha rosszul próbálja meg összekötni őket. A rendszer a POGO-tüskéken keresztül működik, egy egyedi, OnePlus-piros színű interfésszel, amely kontrasztban áll a fehér műanyaggal, amely a tartozék nagy részét borítja.

Ez egy fényes ezüstszínű fémkupakban végződik, amely a kábelcsipeszek nyílásait is magában foglalja.

Ebből kettő van, egy-egy mindkét oldalon. A klipszek is rendeltetésszerűen működnek, és egy-egy kis kioldógombbal rendelkeznek, amelyek még rövid körmökkel is jól működnek.

Szorosan a kábel vastag árnyékolása köré vannak kötve, mégis némi húzással beállíthatók. Nem nagyon aggódom, hogy egyiket sem károsítom azzal, hogy hurkot csinálok a tápegység vége körül, stb.

A kábel az USB-C csatlakozók sapkáiban végződik, amelyek szintén lecsúsztathatók és rögzíthetők az említett csatlakozók egyik oldalra fordításával.

A Pouch több nemzetközi adapterrel is érkezett a hálózati tégla végéhez, amelyek szintén tökéletesen illeszkednek a helyükre az Egyesült Királyság / Ír Köztársaság töltési beállításához, amire szükségem van.

Charging Test: OnePlus compatibility

Ezen megjegyzés, Kénytelen voltam kezdeni a Pouch tesztelését az én (bevallottan rendkívül régi) OnePlus 3 (amit életben tartok számos okból, a dedikált kerámia ujjlenyomat-érzékelő közöttük). Bevallom, nem voltam túl optimista, mivel olyan kevés harmadik féltől származó töltőnek sikerült megfelelnie az okostelefon Dash Charge VOOC ~4 amp (A) követelményének, függetlenül attól, hogy milyen fancy vagy GaN-alapú. Azonban...

...működött! A Pouch látszólag támogatja a régi VOOC szabványt, a Chargeasap óta a legközelebb a ~ 5V/4A teljesítményprofilhoz Flash Pro. Bevallottan örömteli látni, hogy a töltés LED kék helyett piros (ezáltal jelzi a teljes sebességű töltést).

Ezt tette a Pouch tápegységéhez vagy a Pouch tápegységéhez vagy a power bankhoz való csatlakozáskor, az utóbbi kettős USB-C portjainak bármelyikén keresztül. Az egyik alul található a töltővel egy vonalban (USB-C1), míg a másik (USB-C2) oldalra szerelt.

Visszaesik a normál töltési sebességre, ha a tápegység is csatlakoztatva van, ami arra utal, hogy ebben az üzemmódban az energia nagy része a POGO csapokon keresztül megy át.

Ez a megfigyelés attól függetlenül igaz volt, hogy milyen eszköz volt csatlakoztatva a power bankhoz, miközben mindkettő töltődött.

Ezen a megjegyzésen a Pouch 3 az 1-ben rendszer kompatibilis volt egy Samsung Galaxy S23 Ultra...

...valamint egy iPhone 13 Pro.

Akkor viszont észrevettem, hogy ezek az eszközök mélységesen szabványos sebességgel töltődnek (különösen a 13 Pro, bár ebben a szakaszban már csak erre számítottam) akár a tápegységen, akár az USB-C1-en keresztül, az USB-C2 port lassabb teljesítménye pedig a csökkentett specifikációk (20V/2A) miatt lassabb.

Végül, a Pouch power bank/töltő kombináció a rendeltetésnek megfelelően a falról is tölti magát.

Kétségeim voltak afelől, hogy a mágnesek ebben a helyzetben is tartanak-e - különösen a kábel súlya miatt -, de eddig még nem hibáztak.

A powerbank a töltést egy hagyományos 4 LED-es rendszerrel jelzi, és a töltés 0-ról 100%-ra történő feltöltése következetesen körülbelül egy óra 45 percet vesz igénybe.

Arra is gyanakodtam, hogy az egész Pouch rendszer túlzottan felforrósodik töltés közben, de ismét nem így történt.

Conclusion

Mindent egybevetve, élveztem a Pouch power bank használatát - és nem csak azért, mert ez most az egyetlen tartalék, hivatalos márkájú OnePlus töltőtermék, ami a tulajdonomban van.

Bebizonyosodott, hogy képes a szabványos 2A-nál nagyobb sebességgel tölteni, ami arra utal, hogy valóban képes elérni a teljes 55W-os SuperVOOC minősítést.

Azt is értékelem, hogy egy része önálló power brickként is működhet, ami az extra POGO pin funkciója ellenére nagyon kompakt; akkor viszont most már úgy érzem, hogy amúgy is kötelességem mindig a power bankhoz csatlakoztatva tartani, hogy megóvjam őket, különösen, ha hordozom. Még jó, hogy járnak hozzá azok az innovatív kábelsapkák, mert azokért is aggódnék, ha fedetlenül lennének.

Ugyanolyan fényes felületük van, mint a fent említett fémkupaknak, ami állítólag azért van, hogy a Pouch "prémium anyagok" hype-ját növelje.

Azonban ez is egy ujjlenyomat mágnes, és ez a fő oka annak, hogy azt kívánom, bárcsak a Sharge mellékelte volna az ingyenes hordtáskát gyakran csomagolva a többi power banks - én valójában elloptam azt, amelyik a Shargeek 140 Shargeek 140 jött, hogy megpróbáljam megőrizni a Pouch érintetlenül a hátizsákomban, de ez egy másik felülvizsgálat egy másik napra.

Mindazonáltal a termék fehér műanyaggal borított részei már elszenvedtek enyhe, de kitörölhetetlen karcolásokat.

Ezen apró sérelmek ellenére az első generációs Sharge x OnePlus kollab elég perkkel és váratlan húsvéti tojással érkezik ahhoz, hogy igazolja egyedi formájú létezését, bár ezek közül néhány lehet, hogy mindkét márka rajongóinak szól: például a Pouch globális (UK/EU/AU/IN) aljzatadapterei valójában tökéletesen illeszkednek ehhez az akár 140W-os USB töltőhöz is (amelyet egy másik felülvizsgálati egységgel együtt kaptam), ami lehetővé tette számomra, hogy a várt ~55W-os teljesítményt kapjam egy laptop kipróbálásakor.

A megjelenésének fenntartására való képességével kapcsolatos aggodalmaimat félretéve, a Pouch nagyon jól és szilárdan felépítettnek tűnik, ami még lenyűgözőbb, mivel a mélységesen nem szabványos kialakítás.

A kábel is elég tartósnak tűnik ahhoz, hogy ellenálljon az összes húzásnak és a kábelcsipesz beállításának, amelyet valószínűleg egész életében elvisel; akkor viszont nem túl hosszú (ugyanezen okok miatt). A 100 W-os tartozékként van besorolva, amit egy kompatibilis laptop használatával ellenőrizni lehet. Azt viszont észrevettem, hogy a töltő mindkét része néha nem kezd el működni, amíg a töltendő eszközbe dugott kábel végét ki nem húzzuk, másfelé nem fordítjuk, és vissza nem dugjuk.

A Sharge x OnePlus Pouch-ot 2024. május 30-án kaptam ingyenesen, mint felülvizsgálati egységet, és azóta folyamatosan használatban van, egészen mostanáig (2024. június 8.). Nagyon remélem, hogy hosszú távon kitart, még jóval az előrendelések befejezése után is. Addig is, van még idő Sharge x OnePlus Pouch powers pre-order numbers beyond expectations megragadni egyet a bevezető áron a Sharge.com.

Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > Sharge x OnePlus Pouch: a végső power bank mindkét márka rajongóinak?
Deirdre O'Donnell, 2024-06- 9 (Update: 2024-06- 9)