Notebookcheck Logo

Amazfit GTS 4 Smartwatch rövid értékelés - Tökéletlen szépség

Beváltatlan ígéretek. Intelligens és könnyű alumínium ház, hibátlan minőségű kivitelezés, világos OLED kijelző, megbízható műholdas kapcsolatok, és mindez most 170 dollár alatt. Az Amazfit GTS 4 funkciói lenyűgözőek. De sajnos ez azokosóra nem tartja be minden ígéretét.
Accessory Gadget Smartwatch Wearable
Amazfit GTS 4
Kijelző
1.75 hüvelyk 13:15, 390 x 450 pixel 340 PPI, kapacitív, OLED, fényes: igen, 60 Hz
Háttértár
4 GB Flash, 4 GB 
, 2.46 GB ingyenes
Csatlakozók
Fényerő érzékelő, Szenzorok: giroszkóp, barométer, gyorsulásmérő, BioTracker 4.0,
Hálózat
802.11 b/g/n (b/g/n = Wi-Fi 4/), Bluetooth 5.0, GPS
Akkumulátor
300 mAh Lítium-Ion, Akkumulátor üzemidő (gyártói adat): 192 h
Töltés
fast charging / Quickcharge
További jellegzetességek
Hangszórók: Mono, töltő kábel, Zepp OS 2.0; 3.19.0.3, 12 Hónap Garancia, ATM 5; Kétsávos-GNSS: GPS, Glonass, Beidou, Galileo, fanless, vízálló
Súly
48 g
Ár
200 Euró

 

Amazfit GTS 4Amazfit GTR 4Fitbit Sense 2Xiaomi Watch S1Samsung Galaxy Watch5
Response Times
PWM Frequency
120
119.4
0%
1868
1457%
60
-50%
Screen
-10%
-6%
95%
Brightness middle
471
423
-10%
444
-6%
920
95%
Black Level *
Teljes átlag (program / beállítások)
-5% / -5%
1457% / 1457%
-6% / -6%
23% / 23%

* ... a kisebb jobb

Képernyő villogása / PWM (impulzusszélesség-moduláció)

A képernyő tompításához egyes notebookok egyszerűen be- és kikapcsolják a háttérvilágítást gyors egymásutánban - ez az úgynevezett impulzusszélesség-moduláció (PWM) módszer. Ennek a ciklikus frekvenciának ideális esetben az emberi szem számára nem észlelhetőnek kell lennie. Ha ez a frekvencia túl alacsony, az érzékeny szemű felhasználóknak megerőltető lehet, fejfájást okozhat, vagy akár észre is vehetik a villódzást.
Képernyő villogása / PWM észlelve 120 Hz

The display backlight flickers at 120 Hz (worst case, e.g., utilizing PWM) .

The frequency of 120 Hz is very low, so the flickering may cause eyestrain and headaches after extended use.

In comparison: 53 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 17933 (minimum: 5 - maximum: 3846000) Hz was measured.

Pro

+ pontos műholdas kapcsolat
+ jó minőségű kivitelezés, kényelmes viselet
+ világos OLED kijelző
+ számos szoftveres beállítás elérhető

Kontra

- a telefonos funkció jelenleg használhatatlan
- a pulzusmérés pontatlan

Összegzés - A GTS 4 nagyrészt lenyűgöző

Amazfit GTS 4 review: Review device provided by Amazfit Germany.
Amazfit GTS 4. review: Review device provided by Amazfit Germany.

Az Amazfit GTS 4 okosóra sok fényt és árnyékot ad. Egyrészt kényelmes a viselete, és meglepően könnyű. Emellett hibátlanul jól kivitelezett, és tele van funkciókkal. A Zepp alkalmazás számos beállítást és testreszabási lehetőséget kínál

Másrészt, amikor edzés közbeni pulzusmérésről van szó, a GTS 4 használhatatlan értékeket mutat, és emiatt lehetetlen a sportolásban komoly társként használni. A tesztelés idején az ígért telefonos funkciók szintén használhatatlanok

Ez igazán kár, mert egyébként a GTS 4 számos területen lenyűgöző, mint például a gyors és pontos GPS-kapcsolat, az útvonalak importálása és exportálása, a megbízható értesítések és a jó üzemidő. A szintén ettől a gyártótól származó GTR 4 modellel (amely ugyanezekkel a problémákkal küzdött) szerzett tapasztalataink azt mutatják, hogy nem egy kivételes esettel volt dolgunk. 

Ha az Amazfit egy frissítéssel képes lesz felszámolni a két folyamatban lévő munkát, vagyis a telefonhívásokat és a pulzusmérést, akkor habozás nélkül ajánlanánk a GTS 4-et. 

Alternatívaként érdemes lehet egy pillantást vetni pl. a Fitbit Sense 2-re. Ez lényegesen több beállítási lehetőséget, működő telefonos funkciót és jobb automatikus követést kínál. Emellett a Samsung Galaxy Watch5 ára jelentősen csökkent, így méltó az összehasonlításra. Világosabb kijelzőt és sokkal több alkalmazást kínál, de gyakrabban kell majd a töltőért nyúlni. 

Ár és elérhetőség

Az Amazfit jelenleg a GTS 4-et saját online áruházában kínálja. Az összes színváltozat esetében az ajánlott fogyasztói ár 169,99 dollár. Az okosóra viszont egyéb üzletekben, például az Amazon is beszerezhető.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > Amazfit GTS 4 Smartwatch rövid értékelés - Tökéletlen szépség
Benedikt Winkel, 2023-09- 5 (Update: 2023-09- 5)