Notebookcheck Logo

OnePlus Watch 2 Smartwatch felülvizsgálat - Akkumulátor-hős ellenére WearOS

Állóképességi futó. A WearOS-sel ellátott okosórák sok alkalmazást kínálnak, de gyenge futási időt. A OnePlus Watch 2 esetében ez másképp van. Ez is zökkenőmentes teljesítményt és pontos méréseket kínál. Tesztünkből kiderül, miben más a OnePlus okosórája.
Accessory Gadget Smartwatch Wearable

A OnePlus bemutatja második okosóráját, a Watch 2-t, amely jelenleg a gyártó egyetlen modellje. A OnePlus a WearOS-ra és a nagy teljesítményű processzorra épít, de LTE-vel ellátott változat nincs.

A gyártó a Watch 2-t csak egy méretben kínálja, 46 mm-es tokátmérővel. Három színváltozat közül lehet választani: Black Steel fekete tokkal és fekete szíjjal, Radiant Steel ezüst tokkal és zöld szíjjal, valamint a Nordic Blue Edition ezüst tokkal és kék szíjjal.

Az RRP 329 euró, a Nordic Blue Edition pedig 50 euró felárba kerül. A mi tesztmodellünk fekete színű. A Watch 2 csak a Android készülékekkel kompatibilis.

OnePlus Watch 2
Processzor
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 4 x 1.7 GHz, ARM Cortex-A53
Memória
2048 MB 
Kijelző
1.43 hüvelyk, 466 x 466 pixel 326 PPI, capacitive, AMOLED, fényes: igen
Háttértár
32 GB eMMC Flash, 32 GB 
Csatlakozók
NFC, Fényerő érzékelő, Szenzorok: Accelerometer, gyroscope, optical heart rate sensor, optical pulse oximeter, geomagnetic sensor, barometer
Hálózat
802.11a/b/g/n (a/b/g/n = Wi-Fi 4/), Bluetooth 5.0, GPS
Méret
magasság x szélesség x mélység (mm-ben) 13 x 47 x 46
Akkumulátor
500 mAh Lítium-Polimer, Akkumulátor üzemidő (gyártói adat): 100 h
Töltés
fast charging / Quickcharge
Operációs rendszer
Google Wear OS 4
További jellegzetességek
Hangszórók: mono, Billentyűzet: onscreen, charging cradle, ColorOS Watch-Version V6.0, 24 Hónap Garancia, GNSS: Beidou, GPS, Galileo, GLONASS, QZSS (L1; L5); IP68; ATM5, MIL-STD-810H, fanless, strapabíró, vízálló
Súly
80 g, Tápegység: 32 g
Hivatkozások

 

Tok és funkciók - A OnePlus a rozsdamentes acélra és a zafírüvegre támaszkodik

A OnePlus rozsdamentes acélt használ a Watch 2 tokjához. Nagy része matt csiszolt, de helyenként erősen polírozott is. Bár a fluorkarbon gumiszíj fekete, a tok inkább antracit színű.

Az 1,43 hüvelykes kijelzőt zafírüveg borítja. Az okosóra az IP68-as szabványnak megfelelően védett a víz és a por behatolása ellen. A MIL-STD-810H szerint is tesztelték, bár a gyártó sajnos nem részletezi, hogy az okosóra a szabvány mely részeinek felel meg. A Watch 2 súlya szíjjal 80 gramm, szíj nélkül pedig 49 gramm. A szíj 22 milliméter széles, és a rugós rudakon található kis karoknak köszönhetően szerszám nélkül cserélhető.

Az okosóra jobb oldalán egy megnyomható korona és egy gomb található. Az elhelyezés jól megválasztott, a teszt során nem volt hibás bevitelünk. A korona alatt egy mikrofon található. A bal oldalon az acélkeret alatt egy hangszóró található.

Az alja üvegszál-erősítésű műanyagból készült. Számos érzékelőnek és a töltéshez szükséges fémpillérnek ad otthont. A kivitelezés jó, és a tesztidőszak alatt nem karcoltuk meg az okosórát. A gomb és a korona jó nyomásponttal rendelkezik, de nagyon enyhe játék van a burkolatban.

Beállítás és működés - OHealth alkalmazás szükséges

A Watch 2 támogatja a Android gyors párosítást, de a felugró ablak csak akkor jelenik meg az okostelefonon, ha az okosóra be van kapcsolva és egy nyelv van kiválasztva. A szoftver ekkor az OHealth alkalmazás telepítésére szólít fel. A beállítás többi része ebben az alkalmazásban történik.

A beállítás során egy Google-fiók kerül tárolásra, így az okosóra számos beállítást átvehet. A szoftver megfelelő alkalmazásokat is javasol. A jogosultságokat is ki kell osztani, például az üzenetek küldéséhez.

A beállítási folyamat végén a szoftver működési tippeket jelenít meg az okosórához. Ez először az okostelefonos alkalmazásban, majd magán az okosórán történik. Az OHealth alkalmazás nem csak a Watch 2 beállítására szolgál, hanem lehetővé teszi a beállítások módosítását, valamint az összes mérés és kiegészítő adat megtekintését is.

Az alkalmazás három részre van osztva: Egészség, Fitnesz és Eszköz. Az Egészség az összes összegyűjtött egészségügyi adat műszerfalaként szolgál. A napi aktivitás kiemelten jelenik meg. Ez alatt egyéb területek, például a pulzusszám, az alvás és a stressz találhatóak, amelyek csempék formájában jelennek meg. A csempék megnyomásával megnyílik a megfelelő almenü.

A fitnesz részlegben edzéseket lehet indítani az alkalmazáson keresztül. A futás és a gyaloglás edzési adataihoz is hozzáférést biztosít.

Az összes beállítás az Eszköz részben található. Ott lehet például megváltoztatni az óra arcát. A OnePlus ingyenes óraarcok nagy választékát kínálja. Az okosórán lévő csempék tartalma és elrendezése is itt változtatható.

Az értesítések, az egészségügyi mérések, a kijelző fényereje vagy a mindig bekapcsolt kijelző beállításai is módosíthatók az alkalmazáson keresztül. Egyes módosítások, például az ébresztőóra beállítása, a gombok hozzárendelése vagy az energiatakarékos üzemmód bekapcsolása csak magán az órán keresztül végezhető el.

A Watch 2 kezelése az 1,43 hüvelykes kijelzőn, a koronán és a gombon keresztül történik. Bár a korona elforgatható, ez nem indít el semmit. A korona egyszerű megnyomásával megnyílik az alkalmazások áttekintése. Bármelyik menüből a korona megnyomásával visszatérhetünk az óralapra. Kétszeres megnyomással megnyílik az utoljára használt alkalmazás, hosszú megnyomással pedig a hangasszisztens.

A gomb megnyomásával a gyári beállítások képzési menüjébe jutunk. Kétszeres megnyomással megnyitható a Google Wallet. A kikapcsolási menü hosszú megnyomással hívható elő. A gombok hozzárendelése az okosóra menüjében módosítható.

A kijelzőn oldalirányban történő lapozással a különböző csempék között lépkedhetünk. A napi aktivitás, alvás, pulzusszám, stressz, sport, naptár, időzítő és időjárás kijelzője gyárilag jelenik meg. A csempék tartalma és sorrendje testre szabható.

A felülről lefelé történő lapozással megnyílik a rövid menü, amelyből a beállítások, az alvásidő vagy a repülési mód érhető el. Az alulról felfelé történő lapozással megnyílik az üzenetmenü, ahol az értesítések alkalmazásonként vannak felsorolva és rendezve.

Hívások és értesítések - Watch 2 teljes billentyűzettel

A Watch 2 mikrofonnal és hangszóróval rendelkezik, és telefonálásra is használható. Mivel azonban nem tud saját adatkapcsolatot létesíteni, a párosított okostelefonnak mindig Bluetooth hatótávolságon belül kell lennie.

A hívásminőség jó. Mindkét fél hangja tisztán átvitelre kerül, de az általános kommunikáció valamivel halkabb, mint két okostelefon között. A Watch 2 megjeleníti az okostelefonon vagy a párosított Google-fiókon lévő összes névjegyet. Emellett hozzáférést biztosít a postafiókhoz, a híváslistákhoz és egy billentyűzetet a kézi bejegyzésekhez.

Az okostelefonos alkalmazáson keresztül kiválasztható, hogy mely alkalmazások küldhetnek értesítéseket. Az üzenetek továbbítása a tesztben zökkenőmentesen működött. A Watch 2 képes képeket és emojikat megjeleníteni.

A válaszok emoji, hangbevitel vagy teljes billentyűzet segítségével lehetségesek. Az okosórán történő bevitel zökkenőmentes és nagyrészt hibamentes. A WhatsApp a Play Store-on keresztül telepíthető. A dedikált alkalmazásnak köszönhetően hangüzeneteket lehet küldeni és hallgatni az okosórán keresztül. Ez lehetővé teszi azt is, hogy ne csak válaszoljunk, hanem új beszélgetéseket is kezdjünk.

Hangalapú asszisztens - Google Assistant vagy Amazon Alexa a Watch 2 készüléken

A Watch 2 alapfelszereltségként tartalmazza a Google Assistantot. A Play Store-on keresztül azonban az Amazon Alexa is telepíthető az okosórára. A beviteleket megbízhatóan és gyorsan felismeri. A válaszok a hangszórón keresztül jelennek meg a kijelzőn.

A digitális asszisztensek a menün keresztül, gombnyomással vagy - csak a Google Assistant esetében - hívással indíthatók.

Egészség és fitnesz - OnePlus az Health Connect szolgáltatással való kapcsolattartással

A OnePlus Watch 2 a szokásos testértékeket méri, például a pulzust, a vér oxigéntelítettségét és a stresszt. A vérnyomást nem tudja mérni az okosóra, a hőmérsékletmérés is hiányzik.
A pulzusra és az oxigéntelítettségre határértékek állíthatók be. Ezen értékek túllépése esetén az óra riasztást ad.

Az okosóra a Heath Connecten keresztül összekapcsolható a Google Fit-tel és más alkalmazásokkal, és elérhetővé teszi a mért értékeket. Más szolgáltatók fiókjaival való közvetlen összekapcsolás nem lehetséges.

Tevékenységi célok - Watch 2 fukarul tájékoztat

Mind a Watch 2, mind az OHealth alkalmazás tájékoztatást nyújt a napi aktivitási célok eléréséről. A négy cél a megtett lépések, az elégetett kalóriák, az edzésidő és az óránkénti aktivitás. Az előrehaladást különböző színű, záródó körök és egy szám jelzi. A szám mértékegysége csak akkor jelenik meg, ha a csempe aktiválva van.

A célok egyénre szabhatók. Összességében azonban az alkalmazás kevés információt nyújt. Nincs információ a megtett távolságról, a megmászott emeletekről vagy bármi hasonlóról. Kívánságra egy felugró ablak tájékoztat, ha egy célt elértünk. Az óra mozgásra is ösztönözheti Önt, ha azt érzékeli, hogy hosszú ideig ült.

Szívfrekvencia, szívritmus és a vér oxigéntelítettsége

A Watch 2 pulzusszám és a vér oxigéntelítettség mért értékeinek jobb értékelése érdekében összehasonlítjuk azokat a referenciaeszközök értékeivel. A pulzusszám mérésére Polar H10 mellkaspántot használunk. A nyugalmi pulzusszám mérésekor a két készülék értékeit mindössze egy ütem per perc választja el egymástól.

A teljesítménypulzusszámot három különböző időpontban mértük egy kerékpártúra során. A három mérés közötti átlagos különbség 4,61 százalék volt. A Watch 2 értékei mindig alacsonyabbak, mint a mellkaspánté.

A vér oxigéntelítettségének mérése még pontosabb. Referenciaeszközként egy Braun pulzoximéter 1 szolgál. A három mérés átlagos eltérése mindössze 0,68 százalék. Ha vannak eltérések, akkor az okosóra értékei a referenciaeszköz értékei alatt vannak.

Alváskövetés - OnePlus horkolásérzékeléssel

A OnePlus Watch 2 az alvást is tudja figyelni. Rögzíti az alvással töltött teljes időt, és felosztja könnyű, mély és REM alvásra. Az ébrenléti időket is megbízhatóan érzékeli. Az egyes fázisoknál megjelenik az idő és a teljes alvás aránya. Az értékek az ideális értékekhez viszonyítva is beállíthatók.

A szoftver nemcsak egy éjszakára, hanem hetekre, hónapokra vagy akár évekre vonatkozó értékeket is képes megadni. Kívánságra az okosóra a pulzusszámot és a vér oxigéntelítettségét is mérheti éjszaka. Ez információt adhat a légzési problémák kockázatáról.

Ha az okostelefon a közelben van és párosítva van, az alkalmazás az éjszakai környezeti zajokat is mérheti. Az alkalmazásnak képesnek kell lennie a horkolás rögzítésére is. A Watch 2 alapfelszereltségként nem rendelkezik intelligens ébresztőórával.

Edzésfelvétel - 2 pálya automatikus megtekintése

A Watch 2 több mint 100 sportágat tud követni. A követés terjedelme a kiválasztott sportágtól függően változik. Kocogás közben az okosóra nemcsak a távolságot, az időt és a pulzusszámot mutatja, hanem a futó testtartás értékelését is.

Hegymászáskor az emelkedési magasság és a kumulatív emelkedés és ereszkedés értékei jelennek meg. A Watch 2 az edzés előrehaladásáról is tájékoztat, és ajánlásokat ad a pihenőidőkre vonatkozóan. A Watch 2 automatikusan felismeri a gyaloglást, a futást, a kerékpározást, az úszást és az evezőgéppel vagy ellipszis trénerrel végzett edzéseket. A funkció minden sportághoz külön-külön aktiválható, és a teszt során nagyon jól működött.

Minden sportághoz beállíthatók egyéni edzési célok, például meghatározott távolságok, idők vagy elégetett kalóriák. Azonban a "Futás a zsírégetéshez" kivételével az óra nem kínál semmilyen edzéstervet ex works.

Az edzésútvonalakat nem lehet importálni vagy exportálni. A Playstore-ból származó alkalmazások, például a Strava vagy a Komoot azonban telepíthetők ehhez a funkcióhoz.

GPS és navigáció - Kétsávos GNSS és Google Maps a Watch 2 készülékben

A OnePlus a Watch 2-t olyan műholdas kapcsolattal szerelte fel, amely támogatja az összes elterjedt kétsávos rendszert. A teszt során a Watch 2 gyorsan megtalálta a kapcsolatot, és nem tapasztaltunk kiesést. A Garmin Venu 2-vel közös biciklitúrán mindkét okosóra hasonló távolságértékeket adott.

A Google Maps telepítve van a Watch 2 gyárilag. A navigáció a térképkijelző és a nyilak segítségével is lehetséges. A navigáció az óráról is elindítható. Egy párosított okostelefonnak azonban a közelben kell lennie. A GPS-adatok exportálása nem lehetséges.

GNSS-teszt: Garmin Venu 2
GNSS-teszt: Garmin Venu 2
GNSS-teszt: OnePlus Watch 2
GNSS-teszt: OnePlus Watch 2

Kijelző - Nincs csúcsfényerő a OnePlus-nál

Subpixel szerkezet
Subpixel szerkezet

A OnePlus 1,43 hüvelykes, kerek AMOLED kijelzőt épített a Watch 2-be. A viszonylag vastag kijelzőszélek a mindennapi használat során alig észrevehetőek, csak világos háttéren válnak világossá. A panel 326 PPI felbontást kínál, és tisztán jeleníti meg a tartalmakat. A maximális fényerő hétköznapi használatban is lenyűgöző. A környezeti fényérzékelő aktiválásával 593 cd/m²-es maximumot mértünk.

Az érzékelő nélkül a Watch 2 majdnem ugyanezt a fényerőt, 583 nits-et éri el. Ez még napfényben is elegendő a jó olvashatósághoz. Ezzel a Watch 2 nagyjából egy szintre kerül a Huawei Watch 4 Pro-val és a Xiaomi Watch 2-vel, amelyek mindketten valamivel fényesebbek. A Samsung Galaxy Watch6 háromszor világosabb, 1897 cd/m².

Méréseink során 121 Hz-es frekvenciájú képernyő villogást is észleltünk. A Watch 2 mindig bekapcsolt kijelzője sikeresnek mondható, mivel összehangolódik a kiválasztott óralappal. A funkció időzíthető is, így éjszaka nem világít az okosóra.

OnePlus Watch 2Xiaomi Watch 2 ProGoogle Pixel Watch 2 LTESamsung Galaxy Watch6 44mmHuawei Watch 4 Pro
Response Times
PWM Frequency
121
80
-34%
120
-1%
60
-50%
72
-40%
Screen
15%
53%
220%
11%
Brightness middle
593
684
15%
907
53%
1897
220%
660
11%
Black Level *
Teljes átlag (program / beállítások)
-10% / -10%
26% / 26%
85% / 85%
-15% / -15%

* ... a kisebb jobb

Képernyő villogása / PWM (impulzusszélesség-moduláció)

A képernyő tompításához egyes notebookok egyszerűen be- és kikapcsolják a háttérvilágítást gyors egymásutánban - ez az úgynevezett impulzusszélesség-moduláció (PWM) módszer. Ennek a ciklikus frekvenciának ideális esetben az emberi szem számára nem észlelhetőnek kell lennie. Ha ez a frekvencia túl alacsony, az érzékeny szemű felhasználóknak megerőltető lehet, fejfájást okozhat, vagy akár észre is vehetik a villódzást.
Képernyő villogása / PWM észlelve 121 Hz

The display backlight flickers at 121 Hz (worst case, e.g., utilizing PWM) .

The frequency of 121 Hz is very low, so the flickering may cause eyestrain and headaches after extended use.

In comparison: 53 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 17803 (minimum: 5 - maximum: 3846000) Hz was measured.

Teljesítmény és futási idő - A OnePlus két operációs rendszerre támaszkodik

A Watch 2 a Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 SiP. A OnePlus egy második chipet is telepít MCU-ként (BES2700BP). Ennek célja, hogy a tuningolt óraarcok a Snapdragon teljesítményének igénybevétele nélkül is működjenek az AoD-ban.

Ezt a funkciót azonban csak a hivatalos OnePlus óraarcok támogatják. Az átmenetet egy kis dadogás teszi egyértelművé, amikor az AoD és a watch face között váltunk. Ha az "animációs booster"-t használjuk, ez a dadogás eltűnik, de az akkumulátor élettartama jelentősen szenved. A mindennapi használatban a Watch 2 nagyon simán és stabilan fut, az alkalmazások gyorsan indulnak.

A OnePlus 32 GB memóriát és 2 GB RAM-ot épített a Watch 2-be. További 4 GB memória áll rendelkezésre az RTOS számára. Ez az a rendszer, amely az órát AoD és energiatakarékos üzemmódban működteti.

A Watch 2 nagyon jól teljesít a benchmarkokban. Úgy tűnik, hogy a OnePlus jó munkát végzett a W5 Gen 1 tuningolásával, hiszen az okosóra például az Octane benchmarkot is megverte, Xiaomi Watch 2 Pro és a Mobvoi TicWatch Pro 5, amely névlegesen erősebb a W5+ Gen 1 SiP.

Octane V2 - Total Score
OnePlus Watch 2
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (samsung browser 3.0)
4082 Points
Átlagos Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
  (4062 - 4082, n=2)
4072 Points 0%
Google Pixel Watch 2 LTE
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
4062 Points 0%
Xiaomi Watch 2 Pro
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
4014 Points -2%
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (samsung browser 2.2.0)
3710 Points -9%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
2575 Points -37%
Sunspider - 1.0 Total Score
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
1484 ms * -54%
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 2.2.0)
1251.7 ms * -30%
Google Pixel Watch 2 LTE
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Brwoser 3.0)
983.4 ms * -2%
Xiaomi Watch 2 Pro
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
981.9 ms * -2%
Átlagos Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
  (966 - 983, n=2)
975 ms * -1%
OnePlus Watch 2
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (samsung browser 3.0)
966.3 ms *
Mozilla Kraken 1.1 - Total
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
14711.3 ms * -37%
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (samsung browser 2.2.0)
10917.6 ms * -2%
Xiaomi Watch 2 Pro
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
10785.6 ms * -1%
OnePlus Watch 2
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (samsung browser 3.0)
10703 ms *
Átlagos Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
  (10156 - 10703, n=2)
10429 ms * +3%
Google Pixel Watch 2 LTE
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
10155.7 ms * +5%
Speedometer 2.0 - Result
Google Pixel Watch 2 LTE
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
13.28 runs/min +9%
Átlagos Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
  (12.2 - 13.3, n=2)
12.7 runs/min +4%
Xiaomi Watch 2 Pro
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
12.56 runs/min +3%
OnePlus Watch 2
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
12.19 runs/min
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 2.2.0)
11 runs/min -10%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
8.4 runs/min -31%

* ... a kisebb jobb

Akkumulátor-élettartam - a Watch 2 az új WearOS akkumulátor-király

A Watch 2 akkumulátorának kapacitása 500 mAh. Ha az akkumulátor élettartamáról van szó, a OnePlus két processzorba és operációs rendszerbe fektetett erőfeszítései kifizetődnek. Ha minden mérés állandóan aktív, valamint a napközben mindig bekapcsolt kijelző és az automatikus edzésérzékelés, a Watch 2 három teljes napig és két éjszakán át bírja, mielőtt tölteni kellene. Az okosóra 40 perc edzést követett nyomon.

Ha a mindig bekapcsolt kijelzőt kikapcsoljuk egyébként azonos használat mellett, az óra egy nappal és egy éjszakával tovább bírja a tesztben. A Watch 2 emellett gyorsan töltődik. Öt perc a töltőpadon elég ahhoz, hogy a töltöttségi szint 10 százalékról 30 százalékra emelkedjen. A 10 százalékról 75 százalékra történő töltés 18 percet vesz igénybe. A Watch 2 kevesebb mint 30 perc alatt teljesen feltöltődik. A teszt során egy 33 wattos töltőt használtunk.

Kár, hogy az okosóra nem támogatja a Qi vezeték nélküli töltést. Jó viszont, hogy a töltőpad USB-C bemenettel rendelkezik, így a kábelt maga választhatja ki, és ha meghibásodik, kicserélheti.

Pro

+ zökkenőmentes teljesítmény
+ hosszú akkumulátor-üzemidő
+ széles körű funkciók

Kontra

- nincs LTE verzió
- kevés egészségügyi mérés

Ítélet - A OnePlus Watch 2 egy mindenes

Visszatekintés: OnePlus Watch 2, a OnePlus Németország által biztosított tesztkészülék.
Visszatekintés: OnePlus Watch 2, a OnePlus Németország által biztosított tesztkészülék.

A OnePlus kínálatában csak egy okosóra szerepel, de ez is sokat tud nyújtani. A Watch 2 kiváló minőségű anyagokkal és jó kidolgozással nyűgöz le.

A WearOS-nek köszönhetően az alkalmazások választéka széleskörű, és a OnePlusnak sikerült megbirkóznia az operációs rendszer legnagyobb gyengeségével, az akkumulátor élettartamával. Három-négy napos használat lehetséges közbenső töltés nélkül, teljes funkcionalitással, ami azt jelenti, hogy a Watch 2 jelentősen felülmúlja a konkurenciát a következők formájában Samsung Galaxy Watch6, Google Pixel Watch 2, és Xiaomi Watch 2 Pro.

Csak a Mobvoi TicWatch Pro 5 megközelíti, de a OnePlus Watch 2 sokkal simábban fut ehhez képest. A mindennapi használatban is jó hangminőségével és széleskörű válaszadási lehetőségeivel, valamint a testértékek pontos mérésével és átfogó sportkövetéssel nyűgöz le.

A OnePlus egy figyelemre méltóan jól összeállított összcsomagot nyújt. A Watch 2 a mindennapokban és sportolás közben is meggyőző, és végül tovább bírja.

Van azonban még hova fejlődnie. Szeretnénk látni egy LTE modellt és az útvonalak importálásának és exportálásának lehetőségét harmadik féltől származó szolgáltatók nélkül. Más okosórák, például a Samsung Galaxy Watch6 és a Huawei Watch D, szintén képesek a vérnyomás mérésére.

Ár és elérhetőség

A OnePlus Watch 2 árai 329 eurós áron kezdődnek. A OnePlus saját online áruházában árulja az okosórát, de más kiskereskedők, például az Amazon is kínálja.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > OnePlus Watch 2 Smartwatch felülvizsgálat - Akkumulátor-hős ellenére WearOS
Benedikt Winkel, 2024-05- 7 (Update: 2024-05- 7)