Notebookcheck Logo

Fitbit Charge 5 okosóra rövid értékelés: Sok egészségi funkció az aktivitásmérőben, és végre egy színes kijelző

Színesben. A jól ismert aktivitásmérő továbbfejlesztése nem bizonyul kicsinek. A Charge 5-ben a Fitbit az előd elavult monokróm OLED kijelzőjét színesre cseréli, eltávolítja az oldalsó gombot, és számos funkcióval bővíti az egészségfigyelést. Frissítés: az EKG és a Daily Readiness Score (napi készenléti érték) már elérhető.
Accessory Gadget Smartwatch Wearable
Fitbit Charge 5
Kijelző
1.04 hüvelyk, , Teljes érintőképernyő, AMOLED, fényes: igen
Csatlakozók
Audió csatlakozók: ⊖, NFC, Fényerő érzékelő, Szenzorok: Optikai pulzusmérő, 3 tengelyes gyorsulásmérő, vörös és infravörös érzékelők az oxigéntelítettséghez (SpO2), hőmérő, EKG és az EDA szkenneléssel kompatibilis többfunkciós elektromos érzékelők
Hálózat
Bluetooth LE, GPS
Akkumulátor
Lítium-Polimer
Operációs rendszer
Fitbit OS
További jellegzetességek
Hangszórók: ⊖, Fitbit Charge 5, Infinity pánt (kicsi és nagy), töltő kábel, dokumentáció, Fitbit app, 24 Hónap Garancia, Android 8+, iOS 12.2+, MacOS 12.2+; GNSS: GPS, GLONASS; Vízállóság: 50 m, vízálló
Ár
179.95 Euro
Hivatkozások
Megjegyzés: A gyártó különböző beszállítóktól származó alkatrészeket használhat, beleértve a hasonló specifikációjú kijelzőpaneleket, meghajtókat vagy memóriastickeket.

 

Pro

+ GPS
+ világos kijelző
+ mindig aktív kijelző
+ hőmérő
+ EKG

Kontra

- számos egészség-statisztika kiértékelése csak éjszaka
- középszerű üzemidő egy aktivitásmérőhöz képest
- drága

Összegzés – Jó, de másokhoz képest drága

Test unit provided by Fitbit
Test unit provided by Fitbit

A Fitbit több területen is továbbfejleszti a Charge 5 aktivitásmérőt: A kijelző monokrómról színesre változik, az óraszíj aránylag keményről puhára, az egészségi funkciók terén pedig a Charge 5 hőmérővel, EDA szkenneléssel és a bejelentett EKG-val zárkózik fel a Sense-hez. A Fitbit top okosórájához képest hiányzó funkciók listájáról hiányzik a barometrikus szenzor a magasságméréshez, valamint a hangszóró és mikrofon a Google Assistant-hoz vagy az Alexa-hoz.

Fitbit Charge 5 jelenleg a legjobb felszereltségű - és egyben a legdrágább - aktivitásmérő.

Ehhez a magas árú márka drasztikusan megemeli az árát, és a belépőszintű ár most 179,95 euró. Ez több mint háromszorosa az olyan versenytársak árának, mint a Huawei Band 6, a Samsung's Galaxy Fit2, vagy a Xiaomi's Mi Smart Band 6, amelyek mind jelentősen hosszabb üzemidővel rendelkeznek. Még a jobb felszereltségű és az aktivitásmérőkhöz közeli méretekkel rendelkező Huawei Watch Fit okosóra is lényegesen kedvezőbb árú.

Az olyan funkciókat, mint a zenelejátszó és a telefon kamerájának dedikált vezérlői, amelyek a legtöbb aktivitásmérőben már most is megtalálhatóak, a Charge 5 csak kezdetlegesen vagy egyáltalán nem kínálja. A különféle sportok száma is viszonylag szűkös.

Másrészt a Charge 5 úttörő szerepet vállal az aktivitásmérők között az egészségfigyelő funkciók tekintetében.

Ár és Elérhetőség

Az elődhöz képest a Fitbit az Egyesült Államokban jelentősen megemelte az ajánlott fogyasztói árat, ami 179,95 dollár. A Charge 5 az Amazonról valamivel olcsóbban szerezhető be. Összehasonlításképpen, a Charge 4 a tesztünk idején 132,90 dollárért kapható az Amazonon.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
.170
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > Fitbit Charge 5 okosóra rövid értékelés: Sok egészségi funkció az aktivitásmérőben, és végre egy színes kijelző
J. Simon Leitner, 2022-03- 4 (Update: 2022-03- 4)