Notebookcheck Logo

Torras MiniMag Power Bank, Ostand Power Bank és Ostand tok felülvizsgálatban

Az állvánnyal ellátott tokok praktikusak, de rugalmatlanok. A Torras 360°-ban forgatható megoldást kínál az Ostand tokjaival, és ezt az innovatív koncepciót egy MagSafe Power Bankba is integrálja. A gyártó három termékét vettük közelebbről szemügyre.
Accessory Smartphone Tablet iPhone iPad

Néha praktikus lenne, ha iPhone vagy Samsung telefonodnak lenne egy beépített állványa, hogy egyszerűen letehesd és filmet nézhess egy hosszú vonatút vagy repülőút során. Szerencsére számos olyan tok létezik harmadik féltől származó gyártóktól, amelyek kompenzálják ezt a hibát.

Ezek azonban nem mindig olyan rugalmasak, mint szeretnénk: Az állvány általában mereven rögzítve van, és csak az egyik oldalra, sőt néha csak egy tájolásban, például vízszintesen lehet elhelyezni a telefont.

A Torras ezen szeretne változtatni, és talált egy olyan megoldást, amely nemcsak elegánsan néz ki, de igazán praktikus is lehet: Egy kerek állványt (O alakú, innen az Ostand név), amely 360°-ban elforgatható és folyamatosan kihajtható, így a mobiltelefont bármilyen pozícióban rögzíthetjük.

Az Ostanddal ellátott termékek a gyártótól kaphatók a Samsung Galaxy S24 sorozathoz és a Galaxy S23 Ultra valamint a jelenlegi iPhone modellekhez is. A gyártó a következő készülékeket küldte el nekünk tesztelésre:

  • Az Ostand 360° Spin Case fekete színben a következő modellekhez: Ostand 360° Spin Case fekete színben a iPhone 15
  • Az Ostand Power Bank, amely a MagSafe-nek köszönhetően minden jelenlegi iPhone-modellhez ideális, de szükség esetén USB-C porton keresztül más eszközöket is képes táplálni
  • A MiniMag Power Bank, amelynek az Ostand nélkül kell beérnie, de sokkal vékonyabb, és szintén kompatibilis a MagSafe rendszerrel

Unboxing

A Torras hüvelyek és power bankok nagyon vékony csomagolásban érkeznek, amelyek közül néhányat a kiskereskedelmi használatra szolgáló akasztókkal látnak el. Környezetbarát szója tintával vannak nyomtatva. A csomagolás alig tűnik ki az elektronikai termékek tömegéből. Műanyag fóliát is használnak, míg más gyártók már természetes alapú csomagolóanyagot használnak.

Az Ostand borító esetében megjegyezzük, hogy a gyártó a keletkező CO2-kibocsátást egy szélenergiaprojektbe történő befizetésekkel kompenzálta. Mindhárom terméket Kínában gyártották.

 

Ostand 360° Spin tok

Nézzük először közelebbről az Ostand 360° Spin fedelet. Ezt a következőkhöz tervezték iPhone 14 (illeszkedik a iPhone 13), iPhone 14 Pro Max, iPhone 15, iPhone 15 Pro, és iPhone 15 Pro Max valamint a Samsung jelenlegi zászlóshajó telefonjaihoz. A tok kapható átlátszó műanyagból vagy, mint esetünkben, fekete színben, matt áttetsző hátlappal, így látható a telefon tényleges színe.

A tok masszívnak és szépen kidolgozottnak tűnik, az iPhone 15 könnyen behelyezhető és tökéletesen illeszkedik a tokba. A képernyőt a kiálló élek védik, ahogy a hátlapon lévő kamera lencséit is. Egyedül a zsanér és a tok közötti kapcsolat tűnik egy kicsit tisztátalannak belülről, de ez nem látszik, amint az iPhone a tokban van.

A hátlapon található gyűrű alakú állvány az igazi fénypontja a toknak. A korábbi modellekkel (és az Ostand Power Bankkel) ellentétben a gyűrű már nem mozgatható a kerek tartó sínben, hanem a zsanér, amelyhez az állvány csatlakozik, most elforgatható. Ez négy pozícióban hallhatóan bekapcsol, így a mobiltelefon többféle pozícióban is felállítható.

Rugalmasság szempontjából az Ostand tényleg nagyszerű dolog. Akár fekve, akár állva és sokféle dőlésszögben: Az állvány nagyon stabilan tartja az iPhone 15-öt a helyén. Emellett könnyen mozgatható anélkül, hogy a telefon felborulna.

Az állvány nem túl vastag, ami egyrészt pozitívum, mert alig befolyásolja a tok vastagságát, másrészt viszont első ránézésre kissé törékenynek tűnik. Ha erőlteted a dolgot, biztosan le tudod törni. Mi azonban közepes erővel meg tudtuk hajlítani anélkül, hogy az állvány eltörött volna, tehát normál használat mellett nem lehet gond. Bár a gyártó csak hat hónap garanciát vállal a tokra, azt ígéri, hogy a zsanér legalább 10 000 nyitásra van tervezve, ami napi 10 nyitással számolva közel 3 évnek felel meg.

A MagSafe kompatibilitásnak köszönhetően más MagSafe tartozékok, például power bankok is csatlakoztathatók a tokon keresztül. Ez tesztünkben szintén gond nélkül működött. Természetesen a mágnes segítségével a telefon fémfelületekre, például hűtőszekrény ajtajára is rögzíthető.

A Torras a tokot alig 36 euróért kínálja az amazon.de oldalon. Közvetlenül a gyártótól, alig 40 euróért lehet hozzájutni.

Ostand Power Bank

Az Ostand Power Bank kissé eltérő koncepciót alkalmaz az Ostand esetében: Ez 360°-ban elforgatható a mélyedésben, így a Power Bank minden helyzetben elhelyezhető, elméletileg akár egy sarokban is. Összecsukott állapotban az állvány kissé kiáll a Power Bankból, de így is gond nélkül elhelyezhető az asztalon.

A 10,2 x 7 x 1,16 centiméteres méretével a kiegészítő kompakt és viszonylag könnyű, 131 grammos, mégis 5000 mAh-s akkumulátort kínál. A power bank MagSafe segítségével könnyedén csatlakoztatható az iPhone-hoz, és vezeték nélkül, akár 7,5 wattos teljesítménnyel is tölthető. Az alján található USB-C port 15 wattos töltést tesz lehetővé, és egy megfelelő 50 centiméteres kábel is jár hozzá. Ha magának a power banknak ismét energiára van szüksége, akár 18 wattal is tölthető.

A Power Bank töltési állapota a hátoldalon található 5 kis LED segítségével látható. Az egyetlen gomb megnyomásakor a töltési állapotot mutatja. A power bankot nem kell kifejezetten be- és kikapcsolni; automatikusan aktiválja magát, ha megfelelő eszközt csatlakoztatunk hozzá, vagy ha töltéshez csatlakoztatjuk a tápegységhez.

Tesztünkben a Power Delivery szabványnak köszönhetően a kiegészítő akkumulátor a csúcskategóriás és az alacsony árfekvésű okostelefonokkal egyaránt működik. Természetesen más USB-csatlakozással vagy vezeték nélküli töltéssel rendelkező eszközök is gond nélkül tölthetők.

Az Ostand Power Bank az amazon.de oldalon 70 euróért kapható. Ezzel az egyik drágább modell, de az Ostand hozzáadott értékként kínálja. A Torras átfogó biztonsági rendszert is ígér, amely véd a túltöltés és a túlmelegedés ellen.

MiniMag Power Bank

Ha a beépített állványt nélkülözni tudja, és egy még karcsúbb, MagSafe funkcióval és nagyobb töltési kapacitással rendelkező power bankot szeretne, akkor nézze meg közelebbről a Torras MiniMag Power Bankot.

Az Ostand Power Bankhez hasonlóan ez is ABS műanyagból készült, de a vékonyabb modell alumíniumötvözetből készült, ami nagyon jó minőségű érzetet ad. A 111 grammos súlyával lényegesen könnyebb, mint az Ostand testvérmodellje, és mindössze 0,8 milliméterével szintén elég vékony.

Mindemellett itt is egy 5000 mAh-s akkumulátor van beépítve, így a iPhone 15 körülbelül másfélszer tölthető fel. A Torras itt is átfogó biztonsági intézkedéseket biztosít, így a powerbankot gondtalanul használhatod. A MiniMag szintén vezeték nélkül, 7,5 wattal tölt, de a MagSafe maximálisan lehetséges töltési teljesítményének csak a felét használja fel. Kábelen keresztül akár 18 wattos töltési teljesítmény is lehetséges. Ez a powerbank is 5 LED-et használ a töltés állapotának jelzésére, és egy gombot is tartalmaz erre a célra. Ha egy készüléket csatlakoztatunk, a töltési folyamat azonnal megkezdődik.

A MiniMag emellett magas szintű kompatibilitást kínál, és tesztünkben minden csatlakoztatott eszközt gond nélkül feltöltött. Maga a power bank sem érzékeny, és szinte bármilyen adapterrel tölthető.

A Torras valamivel kevesebb mint 60 eurót kér a vékony MiniMag Power Bankért az amazon.de oldalon. Ez is borsos ár, különösen azért, mert más gyártók gyakran néhány wattal nagyobb töltőteljesítményt vagy nagyobb akkumulátorokat kínálnak kevesebb pénzért. Tekintettel a lítium-ion akkumulátorok tűzveszélyére, talán nem csak az árra kell alapoznia a döntését, hanem figyelembe kell vennie a Torras által beépített biztonsági mechanizmusokat is.

Verdict

Visszatekintés: Torras MiniMag Power Bank, Ostand Power Bank és Ostand Case. Rendelkezésre bocsátotta:
Visszatekintés: Torras MiniMag Power Bank, Ostand Power Bank és Ostand Case. Rendelkezésre bocsátotta:
Torras

A Torras nem a legolcsóbb tokok és power bankok gyártója az Amazonon, de a design és a technológia tekintetében kínál néhány csemegét: A kerek állvány ebben a formában egyetlen más mobiltelefontoknál sem érhető el, nagyon rugalmas, és lehetővé teszi a mobiltelefon sokféle pozícióba helyezését.

A kerek forma azt is lehetővé teszi, hogy a telefont kampóra akaszthassa, és a MagSafe kompatibilitásnak köszönhetően biztonságosan rögzítheti az iPhone-t fémfelületekre. Az Ostand tok kiváló minőségű kivitelben készült, és a kijelző és a kamerák körüli kiálló peremmel is védi a telefont.

Az Ostand Power Banknak is megvan az ára, de a beépített kerek állvány itt is egyértelmű hozzáadott értéket jelent. Ráadásul nem szabad túl olcsón vásárolni a power bankokat, hogy megfelelő védelmi mechanizmusokat kapjunk. A MagSafe-kompatibilis power bank kompakt kialakítása is lenyűgöző. A Power Delivery szabványnak köszönhetően az iPhone-on kívül más eszközök is gond nélkül tölthetők.

A MiniMag Power Bank még vékonyabb és valamivel több töltési teljesítményt kínál. Ez sem egészen olcsó, de az alumíniumötvözetnek köszönhetően kiváló minőségű tapintású és mindössze 0,8 milliméter vékony.

Összességében a Torras három kiegészítője lenyűgözött minket. Lehet, hogy nem feltétlenül alkalmasak a pénztárcabarát felhasználóknak, de érzésre és kinézetre megfelelnek egy drága csúcskategóriás mobiltelefonnak, és megbízhatóan és magas szintű kompatibilitással látják el feladatukat tesztjeinkben.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > Torras MiniMag Power Bank, Ostand Power Bank és Ostand tok felülvizsgálatban
Florian Schmitt, 2024-06-23 (Update: 2024-06-23)