Notebookcheck Logo

Picun F6 fejhallgató rövid áttekintése: Megfizethető over-ears 3D hangzással

Térhatású hang. A Picun F6 célja, hogy számos funkciót kínáljon megfizethető áron. A fülhallgató állítólag az ANC és a 3D hangzás mestere, beleértve a fejkövetést is. Ezen túlmenően egy alkalmazáshoz is csatlakoztathatóak, és utazótáskával érkeznek. Értékelésünkből megtudhatja, hogy a Picun F6 mely részei sikeresek, és hol van még javítanivaló.
Accessory Audio Gadget Wearable

Az Egyesült Államokban a Picun gyártó a fejhallgatók széles választékát kínálja Amazon áruházán keresztül. Ez magában foglalja a gyerekeknek, a játékoknak és a zenének szánt speciális eszközöket. Az F6 az ANC-vel ellátott zászlóshajó fejhallgatója.

A csökkentett környezeti zajok mellett állítólag a fejkövetést és - a gyártó szerint - az akár 120 órás akkumulátor-üzemidőt is uralják. A Picun F6 ötféle színben kapható: ezüst, fehér, szürke, kék és rózsaszín. A fejhallgatót az Amazonon 70 dollárért lehet beszerezni.

Típus Over-ear
Csatlakozás Bluetooth 5.4, 3,5 mm-es jack-csatlakozó
Hatótávolság 15 méter
Hangszórók 45 mm-es meghajtók
Audiokódok AAC, SBC
Akkumulátor teljesítménye 1000 mAh
Töltőcsatlakozás USB-C
Vezeték nélküli töltés nincs
Súly 300 g
Firmware verzió -
Szállítási terjedelem tok, 3,5 mm-es AUX kábel, USB kábel, repülőgép adapter
Ár (MRSP) US$70

Szállítási és telepítési terjedelem - A Picun F6 utazótáskával érkezik

A termékhez tartozik egy tok, amely utazáskor a fejhallgató tárolására használható. Ez egy kemény tok, ami azt jelenti, hogy jól védve vannak, és belülről egy öntött rész tartja őket a megfelelő pozícióban.

A tokban található doboz további tartozékokat tartalmaz, például egy szövetborítású 3,5 milliméteres AUX-kábelt, egy USB-kábelt (USB-A-ból USB-C-be) és egy repülőgépek szórakoztató rendszereihez szánt adaptert. A fejhallgatóhoz nem tartozik tápegység.

A Picun F6 első bekapcsolása után azonnal elérhető Bluetooth-eszközként jelenik meg. Ha a Picun alkalmazás telepítve van, a fejhallgató ott a közelben lévő eszközként szerepel. Az alkalmazás teljes funkcionalitásának használatához Picun fiókot kell létrehozni.

Az alkalmazás első megnyitásakor minden tartalom mandarin nyelven jelenik meg. Az e-mail cím megerősítéséhez használt e-mail szintén teljes egészében mandarin nyelven íródik. Segíthet egy fordító használata, vagy egyszerűen csak bízhat abban, hogy a szövegben található linkre kattintva eléri a kívánt eredményt.

Az F6 könnyen csatlakoztatható különböző eszközökhöz. Nem kínál azonban több készüléket támogató, zökkenőmentes váltást.

Működés - A Picun F6 tiszta billentyűzettel

A Picun a fülhallgatókon található gombokat használja az F6 működtetésére. Egy kis gyakorlással könnyen tapinthatóak és egyértelmű nyomásponttal rendelkeznek. A hangerőbillentyűvel a zeneszámok átugrása is elvégezhető. Van még egy bekapcsológomb, egy gomb az ANC üzemmódokhoz és egy a 3D hangzáshoz. A térbeli hangzás gomb kivételével minden kezelőszerv - valamint a csatlakozó és az USB-csatlakozó - a bal oldalon található.

A Picun alkalmazáson keresztül további testreszabási lehetőségek állnak rendelkezésre, például alacsony késleltetési mód. A szoftver hat előre beállított profillal rendelkező equalizert is kínál. További profilok hozhatók létre az egyéni preferenciáknak megfelelően.

A fejkövetés és az ANC üzemmódok szintén az alkalmazáson keresztül vezérelhetők. Ami az ANC-t illeti, a szoftver több választási lehetőséget kínál, mint a közvetlenül a fejhallgatón található gomb. A gombbal csak az ANC bekapcsolása, az ANC kikapcsolása vagy az átlátszósági mód között lehet váltani. A szoftver az ANC módhoz alacsony, közepes, magas és automatikus szinteket is kínál.

A fejkövetés és a térbeli hanghatások a fejhallgatón lévő gombbal is átkapcsolhatók, de nincs bemondás arról, hogy éppen mi van aktiválva, csak különböző számú hangjelzés hallható. Ezek az üzemmódok az alkalmazásban is kiválaszthatók "Térbeli hanghatások" és "Fejkövetés" néven. A helyzetérzékelés kalibrálható vagy újraindítható is.

A Picun állítása szerint az F6 akkumulátorának élettartama 120 óra. Ezt a számot nem mértük. Mégis, egy négynapos, nagyvonalú használatot igénylő utazás után (beleértve azonban a 10 órás repülési időt akkumulátor nélkül) a fejhallgató még mindig 50 százalékos töltöttségű volt.

Hordási kényelem és hangzás - a 3D hangot helyben generáljuk

A Picun F6 meglehetősen nagy. A fülkagylók nagyok, és a fejhallgató általában véve is. A tesztelő 56-os méretű sapkát visel, és keskeny a feje, így a hosszbeállítást a legkisebb beállításban hagyhatta. A fejhallgató edzés közben gyorsan csúszni kezd.

Bőven van hely a fülnek - ráadásul a hab puha, és jól és lazán illeszkedik a tesztelő fejéhez. A szemüvegek általában nem zavarják, és órákig gond nélkül viselhetőek. A fejhallgatónak azonban erős kémiai szaga van, ami még hetekkel később is érezhető.

A Picun F6 jól használható zenehallgatásra. Hangzásuk az equalizer segítségével saját preferenciáinkhoz igazítható. A fejhallgató a basszusokat is képes kezelni anélkül, hogy a többi frekvenciát elveszítené. A zene nélküli hangok, például a hangoskönyvek azonban kissé ónosan szólnak. A hangzás tisztábbá és teltebbé válik, ha az ANC és a térbeli hanghatások aktiválva vannak.

A fejhallgató jó térhatású hangzást produkál. Nem mindegy azonban, hogy sztereó hangot vagy 360 Reality Audio-t adnak-e vissza, mivel a Picun F6 nem támogatja ezt a formátumot. A csomagoláson szereplő nagy felbontású állítással is óvatosan kell bánni, mivel a fejhallgató csak az AAC és az SBC Bluetooth-szabványokat támogatja.

A fejkövetés tesztünk során megbízhatóan működött. A zenét elsősorban egy irányból sugározza - ez a hely az alkalmazáson keresztül állítható be. A hang aztán a fejhallgató körül mozog, amikor a viselője mozog. Ez a funkció független a kimeneti formátumtól. Az ANC és a 3D funkciók azonban csak Bluetooth módban lehetségesek. Amint az AUX-kábelt bedugja, az F6 kikapcsolja őket.

A kábelnek és az adapterüknek köszönhetően az F6 tökéletesen működik a repülőgépek beépített szórakoztató rendszerével. Csak kár, hogy a zajcsökkentésük akkor már nem működik.

Összességében a Picun F6 jó hangzást kínál, különösen akkor, ha minden funkciót aktiválnak. Az ANC-jük nagyon alacsony háttérzajt biztosít, de ezt csak akkor lehet hallani, ha koncentrálsz rá. A környezeti zajok csökkennek, de a légkondicionáló, a repülőgépek turbinái vagy a hangok továbbra is hallhatóak - csak tompítva.

Előnyök

+ gazdag hangzás
+ hosszú futási idő
+ equalizer
+ 3D hang
+ szállítási terjedelem

Hátrányok

- nincs nagy felbontású hang
- 360 fokos hang nem támogatott
- kellemetlen szag

 

 

 

 

 

 

 

 

Ítélet - A Picun F6 funkcionális és kényelmes

Picun F6 felülvizsgálat. A gyártó által biztosított tesztkészülék.
Picun F6 felülvizsgálat. A gyártó által biztosított tesztkészülék.

A Picun sokat ígér az F6 számára. Néhány ígéretet azonban nem árt egy csipetnyi sóval venni. Bár az F6-on szerepel a nagy felbontású logó, nem támogatják a megfelelő kodekeket. a 360 fokos hang szintén nem támogatott formátum.

Ettől eltekintve azonban a over-ears jó benyomást tett ránk. Jó hangzást kínálnak, amely az equalizer segítségével állítható. A generált 3D-s hangzás is szépen szól, és a fejkövetésük is megbízhatóan működik. Ez a funkció szórakoztató, de mivel a fejhallgató nem támogatja a kodekeket, nem hasonlítható össze a Apple's Spatial Audio megfelelő tartalmakhoz.

A Picun F6 nem teljesít egészen a csúcson egyik szakágban sem. De sok mindenre képesek - jól szólnak, sokáig játszanak és kényelmesek.

Tetszik a szállítási terjedelmük, amely tartalmazza az összes szükséges kábelt, adaptert és tokot. Ráadásul a Picun F6 lenyűgöző üzemidővel büszkélkedhet, és kényelmesen ülnek.

Ár és elérhetőség

A Picun F6 fejhallgatót jelenleg 69,99 USD-ért vásárolhatja meg az Amazonon.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > Picun F6 fejhallgató rövid áttekintése: Megfizethető over-ears 3D hangzással
Benedikt Winkel, 2024-05-30 (Update: 2024-05-30)