Notebookcheck

Huawei Watch 3 Pro: Az első okosóra Harmony OS-szel, rövid értékelés

Rugalmas: A Huawei Watch 3 Pro az első okosóra, amely Harmony OS operációs rendszerrel rendelkezik. A felhasználói felület ismerősnek tűnik. A Watch újdonságai közé tartozik a Huawei App Gallery és az LTE. Az eddigi, WearOS-en futó viselhető eszközökkel szemben a Huawei nem csak a Vodafone hálózatát használja.
Inge Schwabe, 👁 Inge Schwabe (fordította Zoltán Kiss), 🇺🇸 🇩🇪 ...
Accessory Gadget Smartwatch Wearable
, , , , , ,
hasonló találatok
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Huawei Watch 3 Pro Classic
Processzor
HiSilicon Hi6262
Memória
2048 MB 
Kijelző
1.43 hüvelyk, 466 x 466 pixel 326 PPI, Teljes Érintőképernyő, AMOLED, 60 Hz
Háttértár
16 GB eMMC Flash, 16 GB 
Csatlakozók
Audió csatlakozók: ⊕, NFC, Fényerő érzékelő, Szenzorok: Gyorsulásmérő, Giroszkóp, Geomágneses érzékelő, optikai pulzusmérő, barometrikus nyomásérzékelő, Hőérzékelő
Hálózat
802.11 b/g/n (b/g/n = Wi-Fi 4), Bluetooth 5.2 BR+BLE, UMTS: B1/B3/B5/B6/B8/B19 LTE: B1/B3/B5/B6/B7/B8/B9/B18/B19/ B20/B26/B38/B39/B40/B41, LTE, GPS
Méret
magasság x szélesség x mélység (mm-ben) 14 x 48 x 49.6
Akkumulátor
790 mAh Lítium-Polimer
Töltés
vezeték nélküli töltés
Operációs rendszer
Huawei HarmonyOS
További jellegzetességek
Hangszórók: ⊕, Billentyűzet: 1 gomb, 1 lenyomható korona, Huawei Watch 3 Pro, Töltő (töltő kábellel), rövid Használati Útmutató, Biztonsági Utasítások, Huawei Health, 24 Hónap Garancia, Kompatibilitás: Android 6.0+, iOS 9.0+; eSIM; GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS; 1000 Nit; 5 ATM, vízálló
Súly
64 g
Ár
499 Euro
Hivatkozások
Megjegyzés: A gyártó különböző beszállítóktól származó alkatrészeket használhat, beleértve a hasonló specifikációjú kijelzőpaneleket, meghajtókat vagy memóriastickeket.

 

Right side with speaker
Left side with microphone
Huawei Watch 3 Pro Classic Edition
Huawei Watch 3 Pro Elite Edition
Huawei Watch 3 Pro model variants
Huawei Watch 3 model variants
Blood oxygen saturation
Blood oxygen saturation
Heart rate

Pro

+ LTE
+ Minőségi anyagok
+ Hangasszisztens
+ Viszonylag kevés korlátozás az energiatakarékos üzemmódban
+ Bővíthető

Kontra

- Még mindig gyenge app-kínálat
- Néha nem reagált az érintésre

Összegzés - Sikeres fejlesztés

Huawei Watch 3 Pro rövid értékelés
Huawei Watch 3 Pro rövid értékelés

A felhasználó szempontjából a Huawei Watch 3 Pro kezelése és felhasználói felülete alig változott az elődökhöz képest. A mobil csatlakozásban azonban nagy változások történtek. Azok a felhasználók, akiknek erre nincs szükségük, mert általában úgyis náluk van az okostelefonjuk, itt biztosan szívesen spóroltak volna néhány eurót; másrészt azoknak, akik nem tudnak dönteni, nem kell mérlegre tenniük a plusz árat és a funkcionális hozzáadott értéket, mint az Apple Watch esetében.

A Huawei Watch nagy lépést tesz előre az AppGallery-vel és a mobil modullal.

A másik két újítás, a Huawei Celia hangasszisztensén keresztüli funkcióvezérlés és az AppGallery szintén pozitív, ha valaki gyakran használja az okosórát. Az áruház egyelőre nem sok mindent kínál, és csak remélni tudjuk, hogy ez belátható időn belül változni fog; de néhány érdekes alkalmazást biztosan találhatunk. 

Az üzemidőt is pozitívan értékeljük. Mivel az energiatakarékos üzemmód nem nagyon korlátozza a funkcionalitást, az okosóra több napig is használható ebben az üzemmódban. Itt a Huawei Watch 3 Pro szintén jobb, mint a Galaxy Watch 3. Kíváncsiak vagyunk, hogy a jövőben hogyan fog ez kinézni, hiszen a Samsung is hamarosan megváltoztatja az operációs rendszerét a Tizen-ről a Wear-re.

A Huawei Watch-ban semmi sem igazán innovatív, mert a Huawei inkább olyan koncepciókat valósít meg, amelyek már régóta ismertek, főleg az Apple-től, viszont ez nem elítélendő, de persze szítja a vitákat a rajongók között. Az általunk értékelt készülék egyik hátránya az volt, hogy néha lassan reagált. Ha egy alkalmazás megnyitásához először ismételten kell koppintani, és ez többször is megismétlődik, az ront a felhasználói élményen. Ezen még javítania kell a Huawei-nek.

Ár és elérhetőség

A tesztkészülék (Huawei Watch 3 Pro Classic Titanium Gray 49mm, Barna Bőrszíj) ajánlott kiskereskedelmi ára 499 euró. A Huawei a teszt végéig ingyenesen mellékelte a FreeBuds Pro-t. Ugyanez az árelőny az Amazon (DE) történő vásárlásnál is érvényesült. A legolcsóbb jelenlegi modell a Watch 3 Active Black 46 mm-ben, fluoroelasztomer szíjjal 369 euróért.

Pricecompare

Ninh Duy
Editor of the original article: Ninh Duy - Editorial Assistant - 202097 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > Huawei Watch 3 Pro: Az első okosóra Harmony OS-szel, rövid értékelés
Inge Schwabe, 2021-09-16 (Update: 2021-09-16)