Notebookcheck

Huawei Band 4 és Band 4e rövid értékelés - Együtt is érdemes őket használni

Edzőtárs. Bár a Huawei Band 4 áll a tesztünk fókuszában, vele párhuzamosan a Band 4e-t is megvizsgáljuk. Bár a kisebbik aktivitásmérő jóval kevesebbet ad, de van egy rendkívüli jellegzetessége.
Inge Schwabe, 👁 Daniel Schmidt, Andrea Grüblinger (fordította Zoltán Kiss), 🇺🇸 🇩🇪 ...
Accessory Gadget Wearable
Huawei Band 4
Processzor
Apollo 3
Memória
1 MB 
Kijelző
0.96 hüvelyk , 80 x 160 pixel, yes, TFT, fényes: igen
Háttértár
32 MB
Csatlakozók
Szenzorok: 3 tengelyes gyorsulásmérő, infravörös viselés-érzékelő, optikai pulzusmérő
Hálózat
Bluetooth 4.2
Akkumulátor
91 mAh Lítium-Ion, Akkumulátor üzemidő (gyártói adat): 168 h
További jellegzetességek
Billentyűzet háttérvilágítás: igen, 384 KB RAM; csatlakoztatás: Android 4.4+, iOS 9.0+; vízálló: 5 ATM
Súly
20 g
Ár
39 Euro
Hivatkozások
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Huawei Band 4 és Band 4e rövid, test unit provided by Huawei Germany

Mindkét aktivitásmérő - a Band 4 a kb. 39 eurós árával, valamit a Band 4e 29 euróért - a megfizethetőbb fitnesz karkötők közé tartozik. Amúgy az Honor Band 5, amely ősszel jelent meg, ugyanabba az árkategóriába tartozik, és mostanra még annál is olcsóbb. Akik egy egyszerű aktivitásmérőt keresnek, amely mozgásra motiválja őket, azok nyugodtan választhatják ezt a két készüléket. Akik az értesítő funkciókat is értékelik, azok a Band 4-et válasszák. Bár ez a funkció nem prioritás, gyorsan zavaróvá válhat, hogy értesítést kapunk egy értesítésről, de elő kell vennünk az okostelefont ahhoz, hogy elolvashassuk.

A Band 4 és a Band 4e önmagukban nem sokkal többek, mint egyszerű aktivitásmérők, de kiegészíthetik egymást, ha párhuzamosan vannak használva, főleg edzés közben.

Habár sok fitnesz karkötőt fogunk találni, amelyek a Band 4-hez hasonlóak, a hasonlóság ellenére a Band 4e egy olyan funkciót kínál a pontos szenzorjával, amely ritkaságnak számít ebben az árban, és futók számára hasznos lehet. A Band 4-gyel kombinálva, mint a tesztünkben, vagy talán a GPS-szel rendelkező Band 4 Pro-val, érdekes lehet a futók megfelelő célcsoportja számára. Az árak persze úgyszintén összeadódnak kb. 70 euróig a Band 4-gyel, és 100 euró fölé a Band 4 Pro-val. Ennek ellenére végül is, még a profi kategóriában is - például egy Garmin Fenix 6-tal - csak külső kiegészítők használatával kaphatunk további szenzor adatokat.

Akinek még mindig van egy régebbi Huawei aktivitásmérője, az szintén használhatja a Band 4e-vel párhuzamosan az alkalmazásban. A régebbi Huawei karkötők mellett az alkalmazás néhány Honor készüléket is feltüntet. Ezt viszont nekünk nem állt módunkban kipróbálni.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > Huawei Band 4 és Band 4e rövid értékelés - Együtt is érdemes őket használni
Inge Schwabe, 2020-04-28 (Update: 2020-04-28)