Notebookcheck

A Huawei TalkBand B6 kis méretű mindenesnek bizonyult a tesztünkben

Azoknak, akik szeretnek beszélni. Az okos karkötők közönségesek. Hetedik éve, a Huawei TalkBand B6 már semmilyen szempontból nem számít újnak, de az okos karkötő és headset kombinációja még mindig ritkaság, és a Huawei sikert ért el vele. A jelenlegi verzió most először egy SpO2 érzékelőt is magába foglal. Tesztünkben értékeljük a megbízhatóságát, és öszehasonlítjuk aktivitásmérő funkcióit a Huawei valódi aktivitásmérőivel.
Accessory Gadget Smartwatch Wearable
, , , , , ,
hasonló találatok
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Huawei TalkBand B6
Processzor
Huawei Kirin A1 1 x 0.2 GHz, ARM Cortex-M7, + STL4R9
Kijelző
1.53 hüvelyk, 460 x 188 pixel 326 PPI, Full touch, AMOLED
Háttértár
N/A
Csatlakozók
Audió csatlakozók: ⊖, Fényerő érzékelő, Szenzorok: gyorsulásmérő, giroszkóp, optikai pulzusmérő, hall szenzor
Hálózat
Bluetooth 5.2
Méret
magasság x szélesség x mélység (mm-ben) 12.5 x 56.87 x 22.61
Akkumulátor
120 mAh Lítium-Ion
Operációs rendszer
RTOS
További jellegzetességek
Hangszórók: ⊖, Billentyűzet: 1 gomb + 2 kioldó gomb, Billentyűzet háttérvilágítás: igen, Huawei TalkBand B6, töltő adapter, töltő kábel, 3 fülbetét, rövid használati útmutató, jótállási jegy, Huawei Health, 24 Hónap Garancia, kompatibilitás: Android 4.4+, iOS 9.0+; IP57
Súly
28.85 g
Ár
199 Euro
Hivatkozások
Megjegyzés: A gyártó különböző beszállítóktól származó alkatrészeket használhat, beleértve a hasonló specifikációjú kijelzőpaneleket, meghajtókat vagy memóriastickeket.

 

Huawei TalkBand B6, test unit provided by Huawei
Huawei TalkBand B6, test unit provided by Huawei

Tesztelésünk közben a hibrid készülék jól teljesítette két feladatát, de ugyanakkor mindkettőben hiányosságokat is mutatott. Ami a headsetet illeti, a hang jó minőségű, de megszakításokat tapasztaltunk, amelyek elbizonytalanítanak abban, hogy fontos hívásokra használjuk, kivéve ha a telefon is ugyanabban a helyiségben van. 

Aktivitás- és egészségmérőként a TalkBand nagyszerűen teljesít - ahogy a Huawei legtöbb aktivitásmérője, és ezek mindegyike egy nagyszerű okostelefon-alkalmazást vesz igénybe. A legújabb Talkband készülékbe beépített SpO2 érzékelő szintén egy pozitív jellemvonás. Másrészt viszont a TalkBand jó aktivitásmérőként csak korlátozottan teljesít: Bár az analízisek pozitívak, a különféle sportok kínálata nagyon szűk.

Headset-ként és egészségmérőként a Huawei TalkBand B6 kiállja a tesztet. Viszont GPS hiánya és a különféle sportok szűk kínálata miatt néhány gyenge pontot is szerez.

A gyakorlatban tetszett az USB-C-n keresztül történő egyszerű töltés, amit, ha szükséges, útközben barátoktól vagy munkatársaktól is kölcsönözhetünk. Utolsó szubjektív benyomásként: Bár a TalkBand kézben tartva súlyosnak tűnt, ez a benyomás eltűnt, amikor a karunkon hordtuk, és nagyobb mérete ellenére ugyanolyan könnyűnek éreztük, mint más aktivitásmérőket.

Ár és Elérhetőség

Tesztelésünk ideje alatt a legkedvezőbb árú ajánlat magától a Huawei-től jött. A Sport Edition-nal 50 eurót takaríthatunk meg, más verziókkal 70 eurót, ha a gyártó online üzletéből vesszük meg. A kedvezmények végeztével (Németországban) például a Cyberport-on vagy az Amazon-on 180 euró körül érhető el.

Pricecompare

Mark Riege
Editor of the original article: Mark Riege - Translator - 249 articles published on Notebookcheck since 2018
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 201485 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Magyarország - Kezdőlap > Tesztek / áttekintők > A Huawei TalkBand B6 kis méretű mindenesnek bizonyult a tesztünkben
Inge Schwabe, 2021-07- 2 (Update: 2021-07- 2)